Ombouwen naar knalvuur (re-enactment)

Zowel handvuurwapens (revolvers en pistolen), schoudervuurwapens (grendelgeweren, half-automatische en automatische vuurwapens) kunnen wij voor re-enactmentdoeleinden worden ombouwen van scherp naar knalvuur.

Bij grendelgeweren en revolvers wordt alleen de loop deels geblokkeerd, zodat er geen kogel meer kan passeren. Zelfladende wapens, dat wil zeggen pistolen en (half-) automatische wapens, krijgen naast de gedeeltelijke blokkering ook een ‘prop’ met een gaatje in de loop die het mogelijk maakt met elk schot zoveel druk op te bouwen dat de herlaadcyclus goed werkt.

Deze wapens kunnen alleen worden geaccepteerd en omgebouwd als de eigenaar een WM4 voor deze wapens heeft. Daarvoor moet hij lid zijn van een re-enactmentvereniging die is aangesloten bij het Landelijk Platform Levende Geschiedenis.

Voor het ombouwen van wapens naar knalvuur hanteren wij een tarief vanaf €100,- . (Half-) automatische wapens vergen meer werk omdat ze moeten worden getest op het goed automatisch herladen wat naast extra tijd ook het testen van knalmunitie vergt.