Geschiedenis

Na lange tijd werkzaam geweest te zijn in de communicatie als copywriter en procesbeschrijver, was het rond 2009 tijd voor een carrièreswitch. De economische recessie dwong hem een ander vakgebied te zoeken. HdD besloot een serieuze poging te wagen van zijn hobby een broodwinning te maken.

Vanuit een gepassioneerde belangstelling voor geschiedenis, met name die van de tweede wereldoorlog, verzamelde en restaureerde hij al jaren militaire uitrustingstukken, uniformen en andere objecten. Ook maakte hij niet meer voor handen zijnde onderdelen voor o.a. militaire oldtimers en radiozender/-ontvangers. In de jaren ’90 ontdekte hij het re-enactment en organiseerde verschillende belangrijke evenementen. Zodoende kwam hij steeds meer in aanraking met vuurwapens.

Hij behaalde achtereenvolgens de noodzakelijke diploma’s Wapenleer en het Vakdiploma Handel in Wapens en Munitie en maakte tijdens deze studie kennis met Bold Action, waar hij enkele jaren als vrijwilliger meedraaide om de wapenbranche van binnenuit te leren kennen.

Aangezien Bold Action geen eigen reparatieafdeling had en HdD inmiddels beschikte over een ruime technische ervaring, materiaalkennis, metaalbewerkingsvaardigheden, specialistische gereedschappen en vooral het nodige enthousiasme, startte hij begin 2013 met instemming van Bold Action-eigenaar Jan Kaptein een zelfstandige werkplaats voor wapenreparatie onder het dak van wapenhandel Bold Action. Zo ontstond HD repair.

Het doel van HD repair is het leveren van kwaliteit en service tegen een redelijk tarief op basis van liefde voor het vak.